Sunday, January 29, 2012


Assalamualaikum :)
Good morning everybody~

I don't know how and where to start. It has been quite a long time I haven't post about myself. LOL. *merepek apa aina* Okay okay, lets start :)

Basically, I managed to setlle everything since last Thursday. Yayy. I mean all those documents yang berlambak tuhh *rolling eyes* Terima kasih mama abah tolong tengokkan apa yg patut, dengar aina membebel-bebel. HAHA. Thank God. Alhamdulillah. For baju-baju, toiletteries, keperluan lain and semua lah, 70% packed :P And today I'm going to take all my baju kurungs form the tailor. Mwehehe. Tambah collection lagi :P and I think I need to go to any supermarket to buy whats left!

Leaving home? Family? Iternet? Yeah, goodbye all. wouldn't be a huge problem for me! My mum and me, we just love to talk everything lately. I mean so many issues when we sit together. And nearly the day I will register myself, she asked me about money! huehuehue. She really knows what you want and when is the right time. I kinda feel sad to leave this so-so home sweet home but I do feel excited moreeee :P Yippieeee. But the only reason not to leave home is my adik, Daus :) You've grown up boy! *sometimes bila semua org mcm tak faham what i feel, dia yg kecik pulak faham* HAHA~

University? Degree life? Insya'allah, I AM READY :) Holidays are not forever! So many thing I've endure for this longgggg holiday. Gulp -.- and of course the memory remains there. Forever in my heart :) I'll miss friends the MOST maybe :P Dear readers, pray for me and may Allah ease my way. Ameen.


Aina Zul.

Monday, January 23, 2012

Man & Woman



Smart man + smart woman = romance 

Smart man + dumb woman = affair 

Dumb man + smart woman = marriage 

Dumb man + dumb woman = pregnancy 



Smart boss + smart employee = profit 

Smart boss + dumb employee = production 

Dumb boss + smart employee = promotion 

Dumb boss + dumb employee = overtime 


A man will pay $20 for a $10 item he needs. 

A woman will pay $10 for a $20 item that she doesn't need. 


A woman worries about the future until she gets a husband. 

A man never worries about the future until he gets a wife. 

A successful man is one who makes more money than his wife can spend. 

A successful woman is one who can find such a man. 


To be happy with a man, you must understand him a lot and love him a little 

To be happy with a woman, you must love her a lot and not try to understand her at all. 


Married men live longer than single men do, but married men are a lot more willing to die. 



A woman marries a man expecting he will change, but he doesn't.

A man marries a woman expecting that she won't change, and she does. 


A woman has the last word in any argument. 

Anything a man says after that is the beginning of a new argument. 


Old aunts used to come up to me at weddings, poking me in the ribs and cackling, telling me, "You're next." They stopped after I started doing the same thing to them at funerals. 

Source : Facebook :)

Saturday, January 21, 2012

Je t'aime ♥♥♥

Salam :)
Good morning, everyone :D

A single rose can be my garden,
A single friend my world.

- Leo Buscaglia-

Meet : Hidayah Azamin

I never thought that we have strong connection 
although we'd just met for the first time yesterday.
I like you just the way you are.
You too, accept the way I am.
You let me be me.
I dont have to hide something from being myself in front of you.
And I remember how we got to know each other 
the past few months ago.
You just accidently added me through FB.
From the day, our friendship grow and grow.
When I called you or chat through skype,
we can go chitchatting like we have known each other for ages.


Spending time together :) Its worth :D
Tawaf around Times Square.
And yesterday we just realized we have something in common :P
We can go for shop like crazy till drop.

Thanks for the day, pretty.Sanggup datang from Shah Alam jumpa Enna and teman beli-beli barang. 
And your choice memang kelaaaaaaas! Jumpa lagi :) Stay tune, babyyyy.

p/s : Thanks jugak to Hid's friend, Badar (if enna tak salah eja) sbb temankan Hid semalam and me as well lah. Okay dapat kawan baru, and tak sangka ko budak ASiS :P hehe.

Lots of love,

Friday, January 20, 2012

Afraid of

Assalamualaikum :) It is 12.42 am, and my eyes can still open widely :P Yayy. Happy :)

I wasn't in a good mood & condition this week. I dont know why, I feel weak and tired of this soooo long holiday. Too much time to kill -.- So dear tomorrow, please be good to me :D Thank you mama. *thrilled*

When people asked me, how do you feel to start degree? enter main campus? of course I'm excited :) *cutilamalamapunbolehgila* but anyhow, I feel afraid because I know its going to be tough! Many things you need to do by your own >.< I've read the admission booklet and whatever necessary. I just dislike/hate when it comes to the part you have to fill up the forms -.- and I think I always got problems on that.*tak reti itu, tak tahu ini* Then mama said : tak siap-siap lagi ke? apa benda lagi yang tak faham? gulp ^_~

In this less than 2 weeks, I have to be well-prepared. Mentally, physically and emotionally :P Yeah, about my course, it is NOT EASY! I've asked some friends who have started earlier, and basically we'll meet Linguistics and Poetry again :DD lalalala. Although I'm taking English course, I still have to learn the Islamic Revealed Knowledge subjects. It really freaks me out! We have to fullfil 8 out of 10. pheeewww! Relax, Aina :) it is not bad to learn new things. Plus, we have to learn the Human Sciences subjects as well =) so, chill ;p

Second thing is environment. I hope everything is going to be fine. Mahallah Asma', hopefully cantik,menarik,tertarik, and da bomb! *nak demand demand pulak* hihi. Since semua tempat dekat UIA tu berbukit-bukit, so maybe penat sikit la if kena jalan banyak. Friends? its going to be okay since I love making new friends and meet people :D Hope to meet you guys back very soon!

Thank you for reading :)
Goodnight :D

p/s : Happy Birthday, Ama :D May Allah bless.

Lots of love,
Aina Zul.

Wednesday, January 18, 2012

Degree :)

Next stop : IIUM,Gombak :P
Done with pre-reg :D will be leaving this home sweet home!

Mahallah Asma' :) anyone?


Get a life

Assalamualaikum :)
Happy Wednesday people.
Yeah, its me :) come back! *exaggerating much?* LOL. it has been a while I left this blog.

NO Wordless Wednesday. HAHA!

Thats all I can say. 
Tired of pretending everything is okay where actually it is not :(
Ended up with faking smile? -.-
Fighting with my heart and to show the OKAY facial expression in front of people >.<

I'm too bored at home. I think everyone will never understand my situation -.- I'm so sad like no one cares! Wake up, do the same routine, enjoying watching tv, surfing internet, chatting with friends, and bla bla bla until my head feels heavy and fall asleep. *esok lusa dan seterusnya pun macam tu*. What happen to me right now is really different from what I've faced 2/3 years ago. *yelah,dunia makin berubah* What I mean, in the situation where less than 2 weeks I will enroll at the university. *rasa macam tak dapat nak terima*. So I told myself to be patient! *nak buat housechores pun rasa malas* -.-

So starting from now on, I try to make myself busy with all those college thingy. When I listed down what to do, its quite A LOT need to be settled. My friend once said, "bukan mak ayah kau tak kisah, tapi diorang percaya kau dah boleh buat sendiri semua benda tu,". Maybe this is the platform for me untuk jadi lebih berdikari :) Yayy. Okay people, I will stop babbling about my dull and boring life. Sorry. Never my intention to post about such thing.

Okay lah, nak tengok movie. Window online shopping :)
Dah tak rasa nak baking ke apa >.<


p/s : Malas nak sambung siri catching up saya. itu semua tahun lepas punya kisah.
       +makan steamboat+desawater park+

Aina Zul.

Sunday, January 8, 2012

I will survive :)

A : Mama, cuaca panaskan -.- tapi bila nadia duduk dalam bilik, rasa sejuk sangat.
M : Itu orang tak sihat namanya!
A : -.-

Hello lovely readers :)

Everyone wants a beautiful and happy life. Full of laughters, surrounded by awesome bestfriends, and families. But yeah, along the way of course we'll meet haters, and every cloud has silver linings. Nobody perfect and sometimes people keep on saying about your flaws without realizing theirs. Okay, me myself sometimes,(^_^) rarely,(^_~) seldomly,(^_*) finding my own flaws. Kenapa muka saya macam ni lah? Eh, ada jerawat? dan macam-macam lagi laah. Bukan tak bersyukur =.= tapi kadangkala manusia memang begitu. Terlupa bahawa dialah yang paling bertuah. No matter how, be grateful with life that Allah gives to you and with that you'll be stronger and appreciate it :)

Whooooaaaaa. My 4 months holiday is coming to its end. GOOD! THUMBS UP! Like what I said to Meny few days ago, the saying "Home is the place where you heart is", (might be it is not exactly like that but i know you get the meaning) is not for me anymore! Yes, gone crazy when you do nothing. Enough. I think most of the things that I wish to do before had done. I DID IT :) Saya dah tak sanggup bercuti selama ini -.- But at least, I know my holiday is isn't unproductive at all. I could say this is the best time for me, 1) Berbakti kepada mama dan abah. Cewwwaaaah. 2)..... 3)..... & seterusnya. At the moment, I'm sick of this holiday. It's killin' me >.<

p/s : Lagi seminit nak pukul satu. Goodnight semua~

Aina Zul :)

Monday, January 2, 2012

Things to ponder

Semoga tahun 2012 ini menjanjikan sesuatu yang baik buat kalian semua :) Tapi biasalah dalam kehidupan ini tak semuanya indah belaka, pasti disulam dengan sedikit kepahitan.

Sekadar ingin berkongsi langkah awal untuk tahun 2012 ini bersama anda semua, saya tertarik dengan wasiat dan nasihat daripada Imam Hassan al-Banna.

1. Apabila mendengar azan maka bangunlah sembahyang serta-merta walaubagaimana keadaan sekalipun.
  • Maknanya, segeralah tunaikan solat di awal waktu. Usahakanlah semampu terdaya kerana ini membuktikan kesungguhan anda kepada Sang Pencipta.
  • Di situ akan ada sumber kejayaan, pertolongan, dan taufiq. Banyak firman Allah dalam Al-Quran menyeru umat manusia agar menyegerakan solat. 

2. Bacalah al-Quran, tatapilah buku-buku ilmu,vpergilah ke majlis-majlis ilmu, dan amalkanlah zikrullah dan  janganlah membuang masa dalam perkara yang tiada memberi faedah.
  • Bacalah Al-Quran, kelak ia akan memberi syafaat dan menjadi pembela dirimu di akhirat kelak.
  • Selalu berzikir dan terus berzikir. "Sesungguhnya dengan berzikkir, hati-hati kamu menjadi tenang". Di sini adanya ketenteraman, kedamaian, dan keselamatan.

3. Berusahalah untuk bertutur dalam bahasa Arab.

  • Belajar sikit-sikit walaupun sepatah perkataan :) FACT : sebenarnya anda dah lama tahu bahasa arab. Sejak anda tahu bersolat :D
  • Antara malapetaka pertama yang menimpa umat kita ialah kecuaian menguasai bahasa agamanya :'( AYUH.

4. Janganlah bertengkar dalam apa-apa perkara kerana pertengkaran yang kosong tidak memberi apa-apa jua kebaikan.

  • Berdebat berserta adab :) or else silent!
  • Awasilah pertengkaran kerana di sana ada unsur lain membisikkan. SYAITAN!

5. Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi

  • Senyumlah selalu tetapi bersederhanalah dalam ketawa.
  • Kata Aristotle,"Belia ditegah daripada menyaksikan hiburan yang membolehkan perbuatan ketawa berlebih-lebihan, agar tidak menular keburukan dalam diri,".

6. Janganlah banyak bergurau kerana umat yang sedang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam setiap perkara.

  • Serius apabila melakukan sesuatu perkara. Bergurau dengan berpada-pada :)

7. Janganlah bercakap lebih nyaring daripada kadar yang dikehendaki oleh pendengar kerana percakapan yang nyaring itu adalah suatu perbuatan yang sia-sia malah menyakiti hati orang.

  • Begini, kawal nada suara setakat yang diperlukan oleh pendengar kita :)

8. Jauhilah daripada mengumpat-umpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan apa- apa yang memberi kebajikan.

  • Hindarilah mengumpat. Saya tahu mungkin susah tapi perubahan itu perlu kan? Perkatakanlah kebaikan demi kabajikan bersama.
  • Bertaubatlah jika kamu mengumpat. Minta ampun daripada orang yang kamu umpatkan. Namun mengumpat itu dibolehkan jika untuk menuntut keadilan apabila dizalimi, untuk menghapuskan kemungkaran, etc etc.

9. Berkenal-kenalanlah dengan setiap Muslim yang ditemui kerana asas gerakan dakwah ialah berkenal-kenalan dan berkasih-sayang.

  • Salam kasih sayang buat semua :)

10. Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada pada kita, oleh itu gunakanlah masa dengan sebaik-baiknya dan ringkaskanlah perlaksanaannya.

  • Gunalah waktu yang anda ada dengan bijaksana :) TIME IS GOLDEN.

p/s : saya ubah sikit-sikit dangan menggunakan bahasa yang lebih mudah untuk difahami.